Showing: 1 - 4 of 4 Articles

Најчести прашања кои родителите ги поставуваат во врска со Витаминот Д

Што е витамин Д? Витаминот Д е хранлива материја која му помага на телото да внесе калциум од храната што ја јадеме. Заедно, калциумот и витаминот Д ги градат коските и ги одржуваат цврсти. Витаминот Д, исто така, учествува во …

Витаминот Д и вашето дете

Витаминот Д е важна хранлива состојка која функционира со калциумот за да помогне во градењето на коските и да ги одржи цврсти. Витаминот Д, исто така, игра улога во спречување на здравствени проблеми како срцеви заболувања, дијабетес, остеопороза и истенчување …

Зошто ‘Сончевиот витамин ’ е особено важен за здравјето и развојот на децата

Сите медицински експерти, а посебно педијатрите го  препорачуваат  витаминот Д (познат и како сончев витамин) во текот на есента и зимата. Сепак, сончевиот витамин е особено важен за здравјето и развојот на сите луѓе без разлика на возраста, но има …

INDIVIA sunD3 KID – Зошто витаминот Д е толку важен за вашите деца за време на пандемијата на коронавирусите

Витаминот Д е неопходен за здрави коски и силен имунолошки систем, но дали вашето дете има  доволно витамин Д во себе? Дознајте повеќе за придобивките и најдобрите извори на витамин Д. Витаминот Д е неопходен за здрави коски и силен …