Sinustrong balsam 100ml / сируп за деца

340 ден

СИНУСТРОНГ балзамот содржи растителни екстракти наменети за унапредување на здравјето на горниот респираторен тракт и одржување на општиот одбрамбен телесен капацитет од штетните фактори на животната средина

Камилицата, тегавецот и борот го смируваат, го омекнуваат и влијаат поволно на горниот респираторен тракт

Црниот бозел и цветот од камената роза помагаат да зајакне имунитетот

Употреба. Протресете го шишенцето пред употреба. Возрасни по 10мл (3 марни лажички) 3 пати на ден, Деца од 5 год. по 5мл (1 мерна лажичка) 3 пати на ден, Деца од 3 год. по 2.5мл (½ мерналажичка) 3 пати на ден

Нето. 100мл.

 

Категорија

 

Состав за препорачана дневна доза 7,5 мл 15 мл 30 мл
Ацерола овошен сок 173 мг 345 мг 690 мг
Екстракт од плод на црн бозел 69 мг 138 мг 276 мг
Екстракт од цвет на камилица 52 мг 104 мг 207 мг
Екстракт од зелен прополис 17 мг 35 мг 69 мг
Екстракт од лист на тегавец 12 мг 24 мг 48 мг
Сок во прав од црна ротквичка 8.5 мг 17 мг 35 мг
Екстракт од цвет на камена роза 8.5 мг 17 мг 35 мг
Екстракт од кора од бор 8.5 мг 17 мг 35 мг
Цинк 3.5 мг

(35 % ПРВ*)

7 мг

(70 % ПРВ*)

14.6 мг

(146 % ПРВ*)

Состојки. Овошен сируп, вода, сок од дуња, ацерола (Malpighiaglabra) овошен сок, elder (Sambucusnigra) fruit extract, камилица (Matricariarecutita) екстракт од цвет, екстракт од зелен прополис, стабилизатор гума за џвакање од багрем, конзерванси калиумсорбат, цинк биглицинат, екстракт од лист од тегавец(Plantago major), сок во прав од црна ротквичка  (Raphanussativus), екстракт од цвет на камена роза (Cistusincanus), екстракт од кора од бор (Pinussylvestris