Indivia Krill Oil Kid 30 гумени мечиња

790 ден

Највкусна солуција за детското здравје

Фосфолипиди од најновата генерација  Омега3 збогатени  со A, D, C и E витамини неопходни за здрав раст и развој кај децата

Органски извор на природна ЕПА и ДХА масни киселини од крилово масло кои се апсорбираат во телото 98% подобро одколку во форма на рибино масло

 • Активени состојки: во 1 желе мече – Антартичкки крил (Euphausia superba) липиден екстракт содржи Омега-3 Фосфолипиди 41.5 mg, од кои ДХА 5.7мг и ЕПА 12.5 mg; Вит. Д3 (холекалциферол) 10 ug (200% од ПДВ*); Вит. А (ретинил палмитат) 330 ug (41% од ПРВ*); Вит. Ц (Л-аскорбинска киселина) 10.1 mg (13% од ПРВ*); Вит. Е (Д-алфа-токоферил ацетат) 10.1 mg    -*препорачана референтна вредност
 • Употреба: 1-2 желе мечиња на ден (2 желе мечиња во акутна состојба), кај деца од 2 до 12 години
 • Суровина од норвешко потекло
 • Производот содржи само природни состојки, без лактоза, без додатоци на вештачки бои и вкусови, GMO free
 • Додаток на исхрана, достапен во аптеките ширум Македонија
Категорија

Индивиа Криловото масло за деца е највкусна солуција за детското здравје, раст и развој. Природна фосфолипидна Omega-3  со додаток на витамини А, Д3, Ц и Е, важни за здрав детски развој и силен имунитет, во комбинација на природни овошни сокови.

Омега-3 масните киселини во форма на крилово масло се апсорбираат во телото 98% подобро отколку во форма на рибино масло. Органски извори на чиста EPA и DHA масни киселини од крилово масло и витамини кои се круцијални за детското здравје и развој, како и за :

 • Регулација на имунолошката функција
 • Развој и очувување на видот
 • Развој на централниот нервен систем
 • Одржување на коските и здравјето на забите
 • Подобар психолошки развој , планирање, решавање на проблеми, читање, зборување, разбирање и помнење на информации, учење, абстрактно и логичко резонирање
 • Подобрување на способноста за учење и концентрација, добра меморија, брзина на реакција
 • Потврдени студии за зголемен перформанс кај децата на училиште
 • Редукција на ризик од го јазност
 • Подобрување на моторичките функции
 • Подобрување на детскиот сон
 • Редукција на развојна алергии на храна
 • Регулација на нивото на шеќер во крвта
 • Превенција од воспаленија
 • Редукција на хиперактивност и агресивност кај деца со недостаток на внимание
 • Редукција на ризик од развој на метаболички синдром , кој се карактеризира со зголемување на обемот во струкот, покачено ниво на триглицериди и шеќер во крвта и покачен крвен притисок

Благодарение на патентирана технологија INDIVIA made by nature Krill oil KID желе мечиња немаат различна арома и вкус.

Извор на Омега-3 е Antarctic krill (Норвешка), кои се добиени од специфични зони во најчистите води во Атлансткиот Океан: 60°29’S 46°03’W.