GoRespiro KIDS 100ml – сируп за деца

300 ден

Комплексот содржи билни екстракти наменети за респираторен систем

Црниот бозел придонесува за одржување на респираторно здравје

Борот има бенефитен ефект на респираторниот систем

Тегавецот и белиот слез помагаат при олеснување на дишењето правејќи ефект на омекнато грло и дишни патишта

Витаминот А, црниот бозели тегавецот придонесуваат за нормална фунција на имунолошкиот систем

 

Начин на употреба. Производот е порепорачан кај деца од 3 годинии. Протресете го шишето пред употреба.

Деца од 3-6 год. 5мл (1 мерна лажичка) 3 пати на ден, Деца од 6 год. и возрасни 5 мл (1 мерна лажичка) 4 пати на ден. Да не се надмине препорачаната дневна доза.

Нето. 100мл.

Категорија

 

Состав во препорачана дневна доза 15 мл 20 мл
Боровинка сок 2.1 г 2.8 г
Екстракт од црн бозел (16:1) 495 мг 660 mg
Екстракт од бел слез(4:1) 165 мг 220 mg
Екстракт од маракуја (12:1) 148.5 мг 198 mg
Екстракт од видец(4:1) 132 мг 176 mg
Екстракт од тегавец(4:1) 82.5 мг 110 mg
Витамин A 1100 µg RE (138 % ПРВ*) 1467 µg RE(183 % ПРВ*)
Прополис екстрак(1:5‑1:10) 16.5 мг 22 мг
Ликопен 0.8 мг 1.1 мг
Бор екстракт(2:1) 16.5 мг 22 мг
Екстракт од бршлен (5:1) 16.5 мг 22 мг

*ПРВ – препорачана референтна вредност

 

Состојки. Фруктоза, вода, боровинка џус, екстракт од плод на црн бозел(Sambucusnigra), екстракт од корен од бел слез (Althaea officinalis), екстракт од овошје од маракуја (Passifloraedulis), екстракт од видец (Euphrasiaofficinalis), екстракт од лисја од тегавец (Plantagolanceolata), бета- каротин (витамин А), конзерванс калиум сорбат, екстракт од прополис, ликопен во прав, екстракт од кора од бор (Pinussylvestris), екстракт од лисја од бршлен (Hedera helix).