Collagen HGC 30caps + Joint Formula 30tbls

790 ден

Економично пакување за локомоторна превенција

  • Активен состав:

1 капсула содржи – 400 мг Collagen;

1 таблета содржи – 500 мг Глукозамин сулфат, 133.3 мг МСМ, 100 мг Хондроитин сулфат, 100 мг Collagen, 100 мг Цитрусни биофлавоноиди, 5 мг Џумбир (екстракт од корен);

  • Супер квалитетен состав направен само ов високо квалитетни суровини
  • Дозирање: 1 капсула Collagen на ден со храна или според лекарска препорака, 1 таблета Joint Formula на ден со храна или според лекарска препорака
  • Додатокот во храна е достапен во сите аптеки ширум Македонија
Категорија

Пакетот Collagen + Joint Formula со своите активни компоненти придонесува за подобра превенција и заштита на зглобовите кај хронични ревматичари, активни спортисти и рекреативци.

Колагенот е главен градбен протеин во човечките ткива како коските, тетивите, лигаментите, рскавицата и кожата, а неговата редовна примена овозможува поголема функционалност на локомоторните движења, а учествува и во ублажување на зглобните болки и одржување на еластичноста на кожата.

Биолошки активните компоненти Глукозамин, Хондроитин и Колаген како основни компоненти на зглобните рскавици, аналози на рскавицата и тетивните структури делуваат на метаболните процеси обновуваќи ја рскавицата, зајакнуваќи ги сврзните ткива и смируваќи ги зглобните воспаленија.

Џумбирот  и МСМ делуваат анти-инфламаторно, додека цитрусните флавоноиди придонесуваат за природна одбрана на телото и подобар имунолошки одговор.