Showing: 1 - 10 of 12 Articles

Бенефитите на Фолната киселина во вашиот ImmunUP

Што е фолна киселина? Фолната киселина е синтетички, растворлив во вода витамин што се користи во додатоци и збогатена храна. Тоа е вештачка верзија на фолати и витамин Б кој е природно присутен во многу видови храна. Вашето тело не …

Крил маслото има моќен антиоксиданс, прочитајте повеќе за тоа

Крил маслото има моќен антиоксиданс Астаксантинот – е најмоќниот природен дел на  антиоксидантно масло од крил што го содржи и што прави разлика кон сите други масла! Астаксантин – најмоќниот природен антиоксиданс Астаксантинот е еден од најмоќните антиоксиданти ! Има …

Воодушевувачки придобивки од Криловото масло за здравјето на очите и мозокот

Додатоците на маслото од крил денес сè повеќе добиваат популарност, особено како совршена  замена за рибино масло. Изминатите години, луѓето консумираа рибино масло за сите свои омега-3 масти или есенцијални масни киселини, кои покажаа огромни здравствени придобивки за разни здравствени …

Најчести прашања кои родителите ги поставуваат во врска со Витаминот Д

Што е витамин Д? Витаминот Д е хранлива материја која му помага на телото да внесе калциум од храната што ја јадеме. Заедно, калциумот и витаминот Д ги градат коските и ги одржуваат цврсти. Витаминот Д, исто така, учествува во …

Важни бенефити на минералите кои ги содржи ImmunUP

Минералите им помагаат на нашите тела да се развиваат и да функционираат беспрекорно. Тие се неопходни за добро здравје по кое сите тежнееме.  Многу ретко се зборува за  минералите кои ни се потребни  и за нивната моќ во човечкото тело, …

Запознајте ги придобивките на екстрактите од Ехинацеа и Црната боровница во вашиот ImmunUP

Ехинацеа  е една од најпопуларните билки ширум светот. Индијанците ја  користеле со векови за лекување на разни болести. Денес, таа е најдобро позната како хербален лек без рецепт за настинка или грип. Сепак, исто така се користи за лекување на …

Погледнете ги овие 6 здравствени придобивки базирани на науката за маслото од крил

Здравствени придобивки базирани на наука за маслото од крил (Крилово масло) Крил маслото е додаток во исхраната кој забрзано добива популарност како алтернатива на рибиното масло. Направено е од крил, вид на мал рак што го консумираат китови, пингвини и …

Витаминот Д и вашето дете

Витаминот Д е важна хранлива состојка која функционира со калциумот за да помогне во градењето на коските и да ги одржи цврсти. Витаминот Д, исто така, игра улога во спречување на здравствени проблеми како срцеви заболувања, дијабетес, остеопороза и истенчување …

Најважните 10 причини зошто на вашите деца им е потребен Омега-3!

Највкусната солуција за детското здравје, раст и развој го нуди INDIVIA Криловото масло за деца со природна фосфолипидна Омега 3 и додаток на витамините А, Д3,Ц и Е многу важни за здравиот детски развој и силен имунитет, во комбинација на …

INDIVIA ImmunUP – Внимателно одбрана комбинација за поддршка на имунолошкиот систем

Бидејќи секоја година се повеќе и повеќе се сретнуваме со разни видови настинки, вируси и грипови, повеќе од потребно е да се зајакне имунитетот во текот на целата година. За да не сме често подложни на разни инфективни заболувања, потребно …