Зошто ‘Сончевиот витамин ’ е особено важен за здравјето и развојот на децата

Сите медицински експерти, а посебно педијатрите го  препорачуваат  витаминот Д (познат и како сончев витамин) во текот на есента и зимата. Сепак, сончевиот витамин е особено важен за здравјето и развојот на сите луѓе без разлика на возраста, но има преголемо значење за  децата.

Болестите или состојбата на организмот поврзани со недостаток на витамин Д, се исклучително сериозни и важни. Но најважно од било кога е да ги заштитиме нашите деца од недостаток што може лесно да се отстрани со додатоци на природна база.

Д-р Бенџамин Jaкобс, консултант педијатар и директор на детската служба во Кралската национална ортопедска болница во Лондон , поминал години во лекување на деца кои страдаат од недостаток на витамин Д. Тој вели: „Оваа година конечно беше признаено од националните власти дека на сите деца им треба редовно внесување на витамин Д, зар за ова ни беше потребна пандемија?!”

„Тешко е да се добие доволно сонце од октомври до март , речиси е невоможно да се добие витамин Д од сонцето во овој период.  Дневен додаток од 400 единици е повеќе од потребен  за деца од сите возрасти. Бидејќи нема доволно природен витамин Д во нормалната здрава исхрана , неприфатливо е да им се дозволи на децата да страдаат од недостаток на витамин Д во денешно време “. – објаснува Д-р Јакобс.

“Без витамин Д постои опасност децата да развијат проблеми со коските и мускулите. Бебињата и младите деца се особено подложни на ниско ниво на калциум во крвта ако немаат доволно витамин Д.  Лесно и безбедно е да се даде на сите деца дневна доза на витамин Д и ова е сега стандардна препорака во Велика Британија и многу други земји во Европа и  Америка “. – додава Д-р Бенџамин.

Едно распрскување од  еден спреј на ден, ги отстранува  ниските нивоа на недостаток на витаминот Д во организмот .

Начинот со распрскување е совршен за консумирање за луѓето од сите возрасти, а посебно за децата  кои имаат потешкотии при  голтање на  таблетите.

Конечно на нашиот пазар стигна Норвешкиот патентиран природен производ sunD3 KID на ИНДИВИА .

Природен, вкусен Д3 витамин , кој е лесен за користење, во форма на спреј со распрскувач.

Нема по безбеден, лесен и забавен начин на употреба , погоден и за мали деца под 7 годишна возраст. Порачајте го Вашиот Д3 витамин во форма на спреј на ИНДИВИА , бидете одговорни за здравјето на вашите деца во периодот на бактериски и вирусни инфекции.

ИНДИВИА ќе биде секогаш на ваша страна.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Можеби исто така ќе ви се допадне